Pravilnik o zasebnosti

Kdo smo

ViduKids je projekt v okviru programa Evropske komisije ERASMUS+, Ključni ukrep 2 Sodelovanje za inovacije in izmenjavo dobrih praks, Strateško partnerstvo 1 Strateška partnerstva za šolsko izobraževanje (projekt št. 2020-1-NO01-KA201-076442). Prosimo, obiščite https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2020-1-NO01-KA201-076442 

Pripombe 

Ko obiskovalci puščajo komentarje na spletnem mestu, zbiramo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, in tudi IP naslov obiskovalca in niz uporabnikov brskalnika, ki pomaga pri odkrivanju neželene pošte. 

Storitev Gravatar lahko zagotovi anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), da bi videli, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti za The Gravatar service je  na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi komentarja je vaša slika profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja. 

Mediji 

Če naložite slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vključenimi podatki o vdelani lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletne strani lahko prenesejo in izvleček vseh lokacij podatkov iz slik na spletni strani. 

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite za shranjevanje svojega imena, e-poštnega naslova in spletnega mesta v piškotkih. Te so za vašo priročnost, tako da vam ni treba znova izpolniti podrobnosti, ko zapustite drug komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto. 

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik. 

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov za shranjevanje vaših prijavnih informacij in izbire zaslonskega prikaza. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti zaslona pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavate iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni. 

Če urejate ali objavljate članek, bo v vašem brskalniku shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto označuje ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu. 

Vključena vsebina z drugih spletnih mest 

Članki na tem mestu lahko vključujejo vključeno vsebino (npr. videoposnetki, slike, članki itd.). Vgrajene vsebine z drugih spletnih strani se morajo delovati na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno stran. 

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vgradijo dodatne sledenje tretjim osebam in spremljajo vaše interakcije s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakciji z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

S kom delimo vaše podatke 

Če zahtevate ponastavitev gesla, bo vaš IP naslov vključen v ponastavitev e-pošte. 

Kako dolgo bomo obdržali vaše podatke 

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko prepoznamo in odobrimo vse nadaljnje komentarje samodejno, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za zmernost. 

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani, shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadarkoli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (le da ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Te informacije lahko vidijo in uredijo tudi skrbniki spletnih mest.

Katere pravice imate nad podatki 

Če imate račun na tem mestu ali ste pustili pripombe, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih predložili. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za upravne, pravne ali varnostne namene. 

Kam pošiljamo vaše podatke 

Pripombe obiskovalcev se lahko preverijo preko samodejne storitve za odkrivanje neželene vsebine.